Inför eurovision igår blev det pizza toppad med rökt tofu, champinjoner, jordärtkocksmousse, ruccola och mangosallad. Nedan finns grundrecept på pizzabotten och tomatsås. Toppingen är förstås valfri.
 

QUINOAPIZZA

 

 

2 stycken

 

3 dl quinoa

6 dl vatten ( för kokning av quinoan)

3 tsk bakpulver

2 msk rapsolja

1 tsk salt

1 1/2 dl vatten

 

Koka quinoan enligt anvisningarna, det ska bli ca 6 dl kokt färdig quinoa. Sätt ugnen på 225 grader.  Mixa med övriga ingredienser till tjock smet. Ta en rund kakform och klipp bakplåtspapper som täcker botten. Pensla pappret med olja. Om man bara har en kakform får man köra i omgångar, Bred ut hälften av smeten till ca 1 1/2 cm tjockt lager. Grädda i 15 minuter. Ta ut botten ur ugnen och lossa med kniv från kakformskanten och vänd pizzabotten över på en plåt med oljat bakplåtspapper. Upprepa ovan med den sista delen av smeten. När båda ligger på plåten med "undersidan" upp. Grädda ytterligare 5-10 minuter. Ta ut ur ugnen och bred på pizzatomatsås. Toppa med önskvärda varor. Rökt tofu, champinjoner, färska kryddor och om man vill finns det god vegancheddar att strö över. grädda ytterligare en kvart.

 

                                                                          PIZZATOMATSÅS

 

 

2 små pizzor

 

4 tomater

1 liten gullok

1 vitlöksklyfta

Olja till stekning

10 torkade tomater i olja

Salt

 

Hacka löken och tomaterna i små bitar. Fräs i kastrull med olja. pressa i vitlöken. Mixa soltorkade tomaterna till kräm och låt det hela puttra i minst 20 minuter.

1 kommentarer

GoForFit

11 May 2014 16:35

Såg supergott ut! :)

Svar: Tack Linn!
clarasveganmat.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej