GLUTENFRI RULLTÅRTA

 

Kaksmet:

1 dl sojamjölk

1 1/2 dl strösocker

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1/2 dl bovetemjöl

1/2 dl rismjöl

4 msk potatismjöl

Olja för pensling

kokosflingor eller hackad mandel

 

Fyllning:

100 gr margarin

1 1/2 dl florsocker

3 droppar bittermandelessens

Hallonsylt eller hallon

 

 

Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ihop sojamjölk och socker. Tillsätt övriga ingredienser till kaksmeten. Vispa noggrant. Täck en ugnspanna med bakplåtspapper. Klipp till bakplåtspappret precis som formen, det är lätt att det annars veckar sig och smeten inte flyter ut jämnt.  Pensla på smakfri olja eller smält margarin. Häll i smeten och grädda i 5-7 minuter. Det är viktigt att ta ut kakan precis innan den blir gylenbrun annars faller den lätt sönder. Ta ut kakan och strö kokosflingor eller finhackad mandel över. Lägg över ett bakplåtspapper på kakan och vänd kakan. Ta bort det nu överst bakplåtspappret och låt svalna. Blanda ihop margarin och florsocker samt bittermandelessens till fyllningen. När kakan är helt kall bred på margarinblandningen och fördela sedan hallonsylt jämnt över kakan. Rulla ihop tårtan med hjälp av bakplåtspappret. Vira gärna in den i ett nytt bakplåtspapper och låt den vila någon timme.

Kommentera

Publiceras ej