VÅFFLOR

 

4 portioner

 

2 dl bovetemjöl

2 dl rismjöl

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

5 dl havremjölk eller sojamjölk

100 gr smält margarin

 

Blanda torrvarorna i en bunke. Häll i 3 dl av mjölken och vispa smeten klumpfri, tillsätt mer vätska om det behövs. Tillsätt resten av mjölken och det smälta margarinet. Hetta upp våffeljärnet och pensla laggen med matfett. Lägg på 1 dl smet. Grädda våfflorna gyllenbruna.

 

 

 

 

hittarecept.se
 

VITKÅLSSALLAD SPECIAL

  

4 portioner

1/2 vitkålshuvud (medelstort)

1 msk sesamolja

2 msk rapsolja

1 vitlöksklyfta

1 lime

Chiliflakes efter smak

Salt efter smak

Vattenkrasse till dekoration

 

Strimla vitkålen fint. Riv limeskal på det finaste på rivjärnet, ca 1/2 tsk. Pressa saften från resten av limen. Blanda pressad vitlök, limeskal, limesaft, oljor och kryddor med vitkålen. Låt stå under plast i några timmar. Dekorera med vattenkrasse.

 

hittarecept.se