FRÖKEN ISABELLES BÅTMUFFINS

20 stycken

5 dl havregryn

1 dl hasselnötter

2 msk linfrö

2 tsk bakpulver

½ tsk vaniljfrön

4 mogna bananer

2 ½ dl osötad äppelmos

1-2 tsk kanel

1 tsk kardemumma

(6 stycken färska hackade dadlar)

Sätt ugnen 175 grader. Mixa hasselnötter, linfrön och havregryn i matberedare tills det har blivit som mjöl. Blanda i övriga torra ingredienser. Mixa ner bananer och äppelmos i matberedaren tills det blir en jämn smet. Till sist om man önskar en sötare variant vänd ner de hackade dadlarna. Man kan också lägg i pumpakärnor eller grovhackade nötter som alternativ. Fördela smeten i muffinsformar, helst pappersformar i en fast muffinsform. Fyll varje form till 2/3. Grädda mellan 20-25 minuter. Låt svalna.

hittarecept.se