KIKÄRTSKANELKAKOR

  

20 stycken

3 dl kokta kikärtor

1 ½ dl naturella cashewnötter

½ tsk vaniljfrön

1 tsk kanel

1 krm salt

1 tsk bakpulver

½ havregryn

½ dl sirap

1 msk äppelmos

 

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa kikärtor och nötter i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser. Reulla 20 bollar och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Tryck till var och en med gaffel. Grädda i 18-20 minuter. Låt svalna.

 

 

2 kommentarer

Mikaela

17 Jul 2015 14:41

Kakor gjorda på kikärtor har jag aldrig provat, men kan tänka mig att det kan bli väldigt gott. Ska absolut prova.

clarasveganmat.blogg.se

17 Jul 2015 18:10

Hej, Mikaela. Tack för kommentar. De är perfekta som doppkakor och man kan också lägga på mosade färska bär eller sylt innan de gräddas. Som hallongrottor ungefär. Hejsålänge

Kommentera

Publiceras ej