BURGARE

  

10-12 stycken

 

5 dl kokta sojabönor

1 dl krossade linfrön

1 medelstor sötpotatis

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta

3 dl kikärts-eller linsmjöl

2 dl vatten

1 tsk salt

1 tsk paprikapulver

Olja till stekning

 

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram matberedare och mixa sojabönor med linfrö. Häll över blandningen i en stor skål. Byt till det finaste rivjärnet på matberedaren. Skala sötpotatisen och löken. Riv ner med hjälp av matberedaren.

Häll över i skålen och blanda med bönblandningen. Blanda sist i pressad vitlök, kryddor, mjöl och vatten. Blanda noga. Forma 10-12 stycken burgare med händerna och stek på hög värme på båda sidor så att det blir en stekyta. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter. Låt vila minst en halvtimme. Sätt ugnen på grill och 225 grader och sätt in de till de fått värme och tilltalande yta  en liten stund innan servering.

hittarecept.se
 
 

Dessa flingor är rika på vitamin B och är jättegoda som topping på nästan all mat. Heta tips är på popcorn, pasta, pizza och frukostflingor.
hittarecept.se

ÄRTSOPPA

 

 

4 portioner

 

500 gr gula torkade ärtor

1 gul lök

1 grönsaksbuljongtärning

1/2-1 liter Vatten

400 ml kokosmjölk

1 dl sojagrädde

Salt

Timjan

Näringsjäst

 

Skölj ärtorna. Lägg ärtorna med ½ liter vatten i en kastrull. Koka i en timme, späd med lite mer vatten om det behövs. Blanda i buljongtärningen, en hackad gul lök och låt koka i ytterligare en halvtimme. Häll i kokosmjölken och sojagrädden. Låt koka ihop en halvtimme till och späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt, timjan och ev näringsjäst.

hittarecept.se