KIKÄRTSGRYTA

 

 

8 portioner

1 msk olja

4 dl kokta kikärtor

1 stor gullök

1 vitlöksklyfta

2 kokta rödbetor

800 gram krossade tomater

2 grönsaksbuljongtärningar

400 kl kokosgrädde

1 krm curry

½ tsk torkad mynta

Cayennepeppar efter styrka och smak

Salt

 

Fräs lök och kikärtor med curry i olja i en gryta. Riv de kokta rödbetorna på den grova sidan av ett rivjärn och häll i grytan. Blanda i övriga ingredienser och låt puttra en halvtimme. Smaka av med salt och cayennepeppar. Koka belugalinser enligt anvisningar på paketet eller i ca 15 minuter tills det är mjuka men med lite motstånd. Servera.

 

 

1 kommentarer

Alicia

21 Jun 2015 20:45

Åååh vad glad jag är att jag hittade denna bloggen, en sann guldgruva!!

Svar: Hej Alicia, vad roligt att du gillar bloggen. Smaklig spis!
clarasveganmat.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej