KOKOSBACON

 

 

 

3 dl kokoschips

2 krm rökt paprikapulver

1 ½- 2 msk tamari (glutenfri)

Salt

 

Ta en torr stekpanna och häll i kokos. Krydda med tamarin och paprikan. Salta efter smak. Rosta på hög värme på spisen. När kokosen fått färg och torkat upp, ställ åt sidan och låt svalna.

 

 

 

 

hittarecept.se

BLOMKÅLSCRÈME

 

 

4 portioner

 1 blomkålshuvud

1 gul lök

1 msk rapsolja

100 gr rostade cashewnötter

1 buljongtärning

Salt

Chilipulver

 

Koka blomkålen mjuk. Hacka löken och fräs den genomskinlig med oljan. Späd med 1 dl vatten och blanda ner buljongtärningen. Häll av vattnet från blomkålen och mixa alla ingredienser till jämn crème i matberedare. Börja med cashewnötterna. Krydda och servera med kikärtspasta.

hittarecept.se