KIKÄRTSBIFFAR

25-30 stycken

500 g kikärtor

1/2 stort blomkålshuvud

400 g majskorn

2 små zucchini

3 morötter

2 rödlökar

6 msk jordnötssmör

3 msk tamarisås

3 msk kallpressad rapsolja

2 tsk cayennepeppar

1 tsk salt

1 tsk svartpeppar

3 dl glutenfria havregryn

3 msk äppelcidervinäger

 

Lägg kikärtorna i blöt dagen innan. Skölj av dem och koka till de är mjuka, ungefär 1,5 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram matberedaren och kör kikärtorna i maskinen till de är mixade. Häll ut i en stor bunke. Kör sedan blomkålen till kör. Häll i bunken. Byt till fina rivjärnet o matberedaren och riv morötterna, zucchinin och lökarna. Blanda ner de rivna grönsakerna i bunken med alla övriga ingredienser. Blanda ordentligt och smaka av smeten. Tillsätt mer kryddor efter smak. Gör burgare av smeten och lägg ut på bakplåtspapper. Grädda i ugn först i 10 minuter, ta ut dem och vänd dem. Grädda ytterligare 10 minuter.

 
 

Kommentera

Publiceras ej