Pizzadeg
500 g quinoa
1 dl rismjöl
1,5 msk maizena
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 nävar färsk spenat
1,5 dl vatten
 
Pesto
250 g cashewnötter
2 avokado
1 näve färsk spenat
1 dl näringsjäst
2 vitlöksklyftor
0,5 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1  msk vit balsamvinäger
Basilikablad 2/3 av kruka
 
Topping 
250 g färska tomater
100 g torkade tomater i olja
400 g champinjoner
0,5 tsk smoked paprika Santa Maria 
Rapsolja till stekning
Mungbönsgroddar
Basilikablad 1/3 av kruka
Sesamfrön
 
Lägg quinoan i blöt kvällen innan. Häll av vattnet och skölj quinoan. Mixa quinoa, spenat, maizena, rismjöl, salt och vatten. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ett baklåtspapper på en plåt. Olja pappret lite. Bred ut smeten över pappret. Grädda 15 minuter. Ta ut och lägg ett nytt oljat bakplåtspapper över pizzadegen och vänd över hela brödet. Ta bort det först pappret och grädda den andra sidan i 15 minuter. Medan degen gräddas blanda alla ingredienser till peston i matberedaren till smet. Skiva och stek champinjonerna med smoked paprika. Skär upp cocktailtomaterna i fyra delar och strimla de torkade tomaterna.
När pizzadegen svalnat något lägg på peston, tomaterna, champinjonerna och groddarna. Dekorera med basilikablad. Rosta sesamfrön i en kastrull som tillbehör och topping.

 

 

Kommentera

Publiceras ej