SCONES

 

3 kakor

 

1 dl bovetemjöl

1 dl sojamjöl

2 1/2 dl rismjöl

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 dl pumpakärnor

1 dl mild rapsolja

(1 msk socker eller honung)

2 msk linfrön

1/2 dl vatten

2 dl sojamjölk eller vatten

 

Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp 1/2 dl vatten och häll i linfröna. Låt stå och svalna något. Blanda övriga ingredienser med linfröblandningen och arbeta ihop till deg. Lägg ett bakplåtspapper på plåt och dela upp degen med slev i tre delar.

Klicka ut på plåten. Blöt fingrarna lite och forma till sconeskakor med fingertopparna. Skär skåror i kakorna och picka hål med gaffel till ett klassiskt sconesmönster. Grädda i ugnen ca 10-15 minuter till de har fått lite färg.

 

 

 

 

 

 

 

 

hittarecept.se