Jag älskar korvstroganoff gjord på Falukorv. Men eftersom jag inte äter kött får jag köra veganska korvar. Och det går lika bra. Och det tycker alla i familjen också. Men i de vegetariska korvarna, som jag har tillgång till i mina mataffärer, är det veteprodukter i och de är alltså alltså inte glutenfria. Därför provade jag igår att ersätta korvarna med svamp och svarta bönor. Det funkar finfint det också.
KORVSTROGANOFF
4 portioner
6 veganska korvar (kan bytas ut med svamp)
2 stora gullökar
1 liten vitlöksklyfta
Olja till stekning
400 gr krossade tomater
400 gr passerade tomater
50 gram soltorkade tomater ( kan ersättas med tomatpuré)
1 1/2 dl sojagrädde
1/2 -1 tsk rosmarin
2 msk soja
Salt efter smak
Ev. Persilja
Skär korvarna i slantar och stek i olja till de har fått yta och färg. Skiva löken och stek tillsammans med korvarna. Pressa i vitlök. Mixa eller hacka de soltorkade tomaterna. Häll i alla tomatsorterna med korv och lök. Smaksätt med soja, salt och rosmarin. Låt puttra i 10 -15 minuter. Häll i sojagrädden. Servera med ris.