KIKÄRTSKANELKAKOR
20 stycken
3 dl kokta kikärtor
1 ½ dl naturella cashewnötter
½ tsk vaniljfrön
1 tsk kanel
1 krm salt
1 tsk bakpulver
½ havregryn
½ dl sirap
1 msk äppelmos
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa kikärtor och nötter i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser. Reulla 20 bollar och lägg ut på plåt med bakplåtspapper. Tryck till var och en med gaffel. Grädda i 18-20 minuter. Låt svalna.
2 kommentarer
Mikaela
17 Jul 2015 14:41
Kakor gjorda på kikärtor har jag aldrig provat, men kan tänka mig att det kan bli väldigt gott. Ska absolut prova.
clarasveganmat.blogg.se
17 Jul 2015 18:10
Hej, Mikaela. Tack för kommentar. De är perfekta som doppkakor och man kan också lägga på mosade färska bär eller sylt innan de gräddas. Som hallongrottor ungefär. Hejsålänge
Kommentera