KIKÄRTSBIFFAR
25-30 stycken
500 g kikärtor
1/2 stort blomkålshuvud
400 g majskorn
2 små zucchini
3 morötter
2 rödlökar
6 msk jordnötssmör
3 msk tamarisås
3 msk kallpressad rapsolja
2 tsk cayennepeppar
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
3 dl glutenfria havregryn
3 msk äppelcidervinäger
Lägg kikärtorna i blöt dagen innan. Skölj av dem och koka till de är mjuka, ungefär 1,5 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram matberedaren och kör kikärtorna i maskinen till de är mixade. Häll ut i en stor bunke. Kör sedan blomkålen till kör. Häll i bunken. Byt till fina rivjärnet o matberedaren och riv morötterna, zucchinin och lökarna. Blanda ner de rivna grönsakerna i bunken med alla övriga ingredienser. Blanda ordentligt och smaka av smeten. Tillsätt mer kryddor efter smak. Gör burgare av smeten och lägg ut på bakplåtspapper. Grädda i ugn först i 10 minuter, ta ut dem och vänd dem. Grädda ytterligare 10 minuter.
Kommentera