BROCCOLIPAJ (Glutenfri)
4-6 portioner
Pajdeg:
100 gr margarin (vegetabiliskt)
3 dl bovetemjöl
1 dl potatismjöl
1 msk psylliumfrön
1 tsk salt
1/2 dl vatten
Fyllning:
300 gr färsk broccoli
2 gullökar
2 morötter
2 1/2 dl sojagrädde
1 dl coconut cream (blue dragon)
1 msk linfrön
3 msk vatten
1 tsk salt
Topping:
1/2 dl sesamfrön
1/2 dl sötmandel
1/2 dl rostade saltade cashewnötter
2 msk b-jäst eller näringsjäst
Finfördela margarinet med en kniv i en bunke. Tillsätt mjölsorterna, psylliumfrön och salt och blanda med smöret. Häll i 1/2 dl vatten och knåda ihop till en deg. Ställ in i kylen en halvtimme. Under tiden degen står i kylen, skär broccolin i mindre bitar och löken till ringar. Stek grönsakerna till de har mjuknat lite. Ställ åt sidan. Hyvla sedan ner morötterna med en potatisskalare i broccoliblandningen, Koka upp 3 msk vatten och lägg i linfrön, ställ åt sidan i 10 min för att svalna och svälla. Blanda i en skål sojagrädde. coconut cream, linfrön och salt. Smörj en rund form och tryck ut degen längs kanter och botten. Förgrädda i 225 grader till pajskalet fått gyllenbrun färg. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Lägg i grönsakerna i pajskalet. Häll över sojagräddsblandningen. Grädda i ca 30-40 minuter. Om pajskalskanterna blir för gräddade, lägg över folje eller bakplåtspapper. Sojagräddsblandningen ska helt ha stelnat när pajen är klar. Rosta sesamfrön och mandlar i en stekpanna. Mixa dem med cashewnötter och jäst och en msk vatten,
När pajen är klar ta ut den och låt svalna. Lägg på toppingen och servera.