BURGARE
10-12 stycken
5 dl kokta sojabönor
1 dl krossade linfrön
1 medelstor sötpotatis
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
3 dl kikärts-eller linsmjöl
2 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
Olja till stekning
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram matberedare och mixa sojabönor med linfrö. Häll över blandningen i en stor skål. Byt till det finaste rivjärnet på matberedaren. Skala sötpotatisen och löken. Riv ner med hjälp av matberedaren.
Häll över i skålen och blanda med bönblandningen. Blanda sist i pressad vitlök, kryddor, mjöl och vatten. Blanda noga. Forma 10-12 stycken burgare med händerna och stek på hög värme på båda sidor så att det blir en stekyta. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter. Låt vila minst en halvtimme. Sätt ugnen på grill och 225 grader och sätt in de till de fått värme och tilltalande yta en liten stund innan servering.
1 kommentarer
Robex Lundgren
28 Jun 2015 17:13
mums
Kommentera