BURGARE

  

10-12 stycken

 

5 dl kokta sojabönor

1 dl krossade linfrön

1 medelstor sötpotatis

1 stor gul lök

1 vitlöksklyfta

3 dl kikärts-eller linsmjöl

2 dl vatten

1 tsk salt

1 tsk paprikapulver

Olja till stekning

 

Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram matberedare och mixa sojabönor med linfrö. Häll över blandningen i en stor skål. Byt till det finaste rivjärnet på matberedaren. Skala sötpotatisen och löken. Riv ner med hjälp av matberedaren.

Häll över i skålen och blanda med bönblandningen. Blanda sist i pressad vitlök, kryddor, mjöl och vatten. Blanda noga. Forma 10-12 stycken burgare med händerna och stek på hög värme på båda sidor så att det blir en stekyta. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 20 minuter. Låt vila minst en halvtimme. Sätt ugnen på grill och 225 grader och sätt in de till de fått värme och tilltalande yta  en liten stund innan servering.

1 kommentarer

Robex Lundgren

28 Jun 2015 17:13

mums

Kommentera

Publiceras ej