RÅA ÄPPELKAKAN

 

 12 personer

 

600 gram rostade och saltade cashewnötter

24 stycken urkärnade färska dadlar

Ca 6 droppar bittermandelolja

2 msk (rågade) kokosolja

2 krm vaniljpulver

2 stora eller 3 små äpplen

Kanel efter smak

 

Täck en rund form med bakplåtspapper i botten. Lägg i nötterna och dadlarna i matberedare och mixa till välmald massa. Tillsätt kokosoljan och vaniljpulvret och blanda igen. Droppa försiktigt i bittermandelsolja, det finns risk att det blir för starkt. Blanda igen. Massan blir ganska torr, men äpplena kommer att göra kakan saftigare. Skär äpplena i små bitar och lägg i botten på formen. Krydda med kanel om önskas. Tryck ner massan över äpplena tills det blir jämnt och fint. Låt stå i kylen, gärna över dagen och tag fram en stund innan servering. Vänd kakan så att äpplena hamnar uppåt. Servera med vegansk och glutenfri vaniljsås.

 

Kommentera

Publiceras ej