"FRITTATA"

 

 

4 portioner

 

4 msk linfrön, hela eller krossade

3 1/2 dl varmt vatten

2 1/2 dl lins- eller kikärtsmjöl

1 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk gurkmeja

1 tsk svartpeppar

1/2 dl näringsjäst/B-jäst

250 ml kokoskräm

250 gr champinjoner

2 stora vårlöksstänger eller 1-2 gullökar

250 gr tofu

2 stycken morötter

Olja

Salt efter smak

 

 

Lägg linfrön i det varma vattnet. Låt stå ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva svampen, hacka löken, riv morötterna på grova delen av rivjärnet och skär tofun i små bitar ( ca 1 cm stora kuber). Fräs blandningen i olja. Jag brukar fräsa champinjonerna först, sedan lägga i lök, morötter och sist tofu. Blandningen ska inte vara genomstekt. Blanda övriga torra ingredienser i en skål. Jag föredrar linsmjöl från röda linser eftersom har god smak och inte har så skarp smak som kikärtsmjöl. Blanda i linfrö/vatten-blandningen och kokoskrämen i de torra ingredienserna och rör om till jämn tjock smet. Häll sist i den frästa blandningen. Olja en form och häll i smeten. Grädda i 45 min och låt vila i minst 15 minuter efter.

Kommentera

Publiceras ej