
"FRITTATA"
4 portioner
4 msk linfrön, hela eller krossade
3 1/2 dl varmt vatten
2 1/2 dl lins- eller kikärtsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
1/2 dl näringsjäst/B-jäst
250 ml kokoskräm
250 gr champinjoner
2 stora vårlöksstänger eller 1-2 gullökar
250 gr tofu
2 stycken morötter
Olja
Salt efter smak
Lägg linfrön i det varma vattnet. Låt stå ca 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva svampen, hacka löken, riv morötterna på grova delen av rivjärnet och skär tofun i små bitar ( ca 1 cm stora kuber). Fräs blandningen i olja. Jag brukar fräsa champinjonerna först, sedan lägga i lök, morötter och sist tofu. Blandningen ska inte vara genomstekt. Blanda övriga torra ingredienser i en skål. Jag föredrar linsmjöl från röda linser eftersom har god smak och inte har så skarp smak som kikärtsmjöl. Blanda i linfrö/vatten-blandningen och kokoskrämen i de torra ingredienserna och rör om till jämn tjock smet. Häll sist i den frästa blandningen. Olja en form och häll i smeten. Grädda i 45 min och låt vila i minst 15 minuter efter.
Kommentera