GLUTENFRIA BRÖD
12 stycken
1 dl hela linfrön
2 dl kokande vatten
4 dl rismjöl
4 dl bovetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 msk psylliumfrön
1 tsk brödkryddor
1 tsk salt
50 gr jäst
1/2 dl rapsolja
4 dl kallt vatten
Lägg linfrön i det kokande vattnet och låt svälla 15-20 minuter. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Lös upp jästen med olja och vatten. Blanda i linfröblandningen med de torra ingredienserna och blanda sedan i de jästblandningen, Låt jäsa i 30 minuter. Häll ut degen på rismjölat bakbord och dela degen i 12 bitar. Rulla till bullar och lägg på smord plåt. Värm ugnen till 250 grader. Låt bullarna jäsa 30 minuter och grädda i ca 20 minuter till de har fått fin färg.
Kommentera