GLUTENFRIA BRÖD

 

 

12 stycken

 

1 dl hela linfrön

2 dl kokande vatten

4 dl rismjöl

4 dl bovetemjöl

1 dl potatismjöl

1 1/2 msk psylliumfrön

1 tsk brödkryddor

1 tsk salt

50 gr jäst

1/2 dl rapsolja

4 dl kallt vatten

 

Lägg linfrön i det kokande vattnet och låt svälla 15-20 minuter. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Lös upp  jästen med olja och vatten. Blanda i linfröblandningen med de torra ingredienserna och blanda sedan i de jästblandningen, Låt jäsa i 30 minuter. Häll ut degen på rismjölat bakbord och dela degen i 12 bitar. Rulla till bullar och lägg på smord plåt. Värm ugnen till 250 grader. Låt bullarna jäsa 30 minuter och grädda i ca 20 minuter till de har fått fin färg.

Kommentera

Publiceras ej