Efter 45 dagars sockerfrihet....
 
.
 
 
 

JORDNÖTSÄGG

 

 

Ca 12 stycken

 

2 1/2 dl salta jordnötter

7 stycken urkärnade dadlar

1 msk kokosolja

1 mörk chokladkaka (vegansk)

 

Mixa jordnötter, kokosolja och dadlar till fin massa. Krama ihop massan med handen till fina små ägg. Det blir lättare om man sköljer händerna med kallt vatten mellan varje. Ställ in i kylen en halvtimme. Smält chokladen i mikrovågsugnen, börja med 30 sekunder och rör om. Fortsätt till chokladen är smält. Det är lätt att bränna den så ta ut mellan varje halvminutsomgång och rör. Doppa jordnötsäggen i chokladen och låt svalna.

 

 

MANDELÄGG

 

 

15 stycken

 

200 gr sötmandel

1/2 msk kokosolja

8 urkärnade dadlar

1-2 droppar bittermandelarom

Mörk vegansk (70%) choklad

 

Mixa allt utom chokladen i matberedare till mandeln är finmald. Forma degen till små ägg. Låt vila i kylen 30 minuter. Smält chokladen i mikrovågsugnen. Kör 30 sekunder i stöten, rör om och kör ytterligare 30 sekunder till chokladen är smält. Rulla mandeläggen i chokladen och låt stelna på fat.

 

 

KOKOSTOPPAR

 

 

15 stycken

 

1 1/2 dl mandelmjöl

3/4 havregryn (jag brukar använda glutenfria)

1/2 dl ljus sirap

1 dl kokosflingor

1/4 tsk bakpulver

1 liten nypa salt

2 rågade msk kokosolja

1 msk kokosfett

 

Blanda allt utom kokosolja och kokosfettet. Smält oljan och fettet i mikrovågsugnen i 15 sekunders intervaller. Blanda med övriga ingredienser. Forma till bollar genom att klämma i ihop massan. Sätt ugnen på 175 grader. Låt stå i kylen i minst 30 minuter. Lägg över på pöåt med bakplåtspapper och grädda till de får lite färg, ca 10 minuter. Låt de sedan svalna på plåten.

 

Glad Påsk!

 

 

 

Kommentera

Publiceras ej