ENKLASTE POTATIS - OCH PURJOLÖKSSOPPAN
6 portioner
10 stycken potatisar
1purjolök
2 grönsaksbuljongtärningar
Vatten
Salt
4 msk sojagrädde
4 msk vitt vin
1 tsk pepparrot
2 tsk rivet limeskal
Skala potatisen och skär i varje i 4 delar. Snitta purjolöken på längden och skölj noga. Skär purjolöken i 2 cm långa bitar. Spara lite av det gröna till garnityr. Lägg potatisen, purjolöken och buljongtärningar i en kastrull. Häll i vatten precis så grönsakerna täcks. Koka till potatisen är mjuk. Mixa allt tills soppan är helt jämn. Häll tillbaka soppan i kastrullen och späd med lite vatten om det behövs. Ställ på spisplatta med svag värme. Vispa i det vita vinet och sojagrädden. Smaksätt med salt, pepparrot och riv i limeskal. Finhacka det gröna på purjolöken som sparats och garnera innan servering.
Kommentera