När det är långfredag blir det enklare middag hos oss. Bara för att ladda upp inför morgonsdagens stormums. Idag såg polentapinnarna ut som dom ska, på förra bilden var de lite ojämna. Här kommer dagens enklaste middag.
 
 

 

ENKLASTE POTATIS -  OCH PURJOLÖKSSOPPAN

 

 

6 portioner

 

10 stycken potatisar

1purjolök

2 grönsaksbuljongtärningar

Vatten

Salt

4 msk sojagrädde

4 msk vitt vin

1 tsk pepparrot

2 tsk rivet limeskal

 

Skala potatisen och skär i varje i 4 delar. Snitta purjolöken på längden och skölj noga. Skär purjolöken i 2 cm långa bitar. Spara lite av det gröna till garnityr. Lägg potatisen, purjolöken och buljongtärningar i en kastrull. Häll i vatten precis så grönsakerna täcks. Koka till potatisen är mjuk. Mixa allt tills soppan är helt jämn. Häll tillbaka soppan i kastrullen och späd med lite vatten om det behövs. Ställ på spisplatta med svag värme. Vispa i det vita vinet och sojagrädden. Smaksätt med salt, pepparrot och riv i limeskal. Finhacka det gröna på purjolöken som sparats och garnera innan servering.

 

 
 
 
 

Kommentera

Publiceras ej