TOMATSÅS MED AUBERGINE
4 portioner
2 medelstora auberginer
400 gr krossade tomater
400 gr passerade tomater
250 g körsbärstomater (burk)
Ca 200 gr soltorkade tomater i olja
2 medelstora gullökar
1 vitlöksklyfta
Olja till stekning
Cayennepeppar, spiskummin, salt
2 tsk kapris
Ev. 1-2 msk Sojagrädde
1 tsk balsamvinäger
Färsk basilika till servering
Dela auberginerna på längden och skär de sedan i 3 cm tjocka skivor. Lägg de på hushållspapper på en plåt och salta med 1 1/2 tsk salt. Låt stå i 20 minuter. Torka sedan av dem och lägg dem på bakplåtspapper och plåt. Krydda dem med cayennepeppar och spiskummin efter smak. Sätt ugnen på 250 grader och häll på 1 dl vatten på auberginerna. Låt grillas i 20 minuter men vänd de efter 10 minuter. Smält den skivade gullöken och pressade vitlöken i olja i en stor panna eller kastrull. Klipp ner soltorkad tomat och fräs tillsammans med löken. Häll på krossade, passerade och körsbärstomater. Låt detta puttra när auberginerna är i ugnen. Lägg i kapris och om man vill ha en krämigare variant, lite sojagrädde. När auberginerna har fått färg häll i dem i tomatsåsen och servera med färsk basilika och pasta.
1 kommentarer
Isabella :)
05 Jan 2015 02:40
Oj! Råka komma in till din matblogg av en slump. Kunde inte sluta bläddra igenom hela, fantastisk mat-inspiration! Kommer spara länken och använda mig av det finna du har delat med dig, som en liten kok-bok i mitt egna kök :). Snyggt!
Kommentera