Näringsjäst
 
 
 
 
 
Det som blev över av polentan blev pizza till lunch dagen efter.
 
 
 

POLENTAPINNAR

 

 

4 Portioner

 

2 1/2 dl Polenta

Vatten

1 1/2 tsk salt

Näringsjäst/ B-jäst

Rapsolja

 

 

Koka polentan enligt anvisningarna på paketet (det skiftar från märken). När polentan är som en tjock gröt, ta av den från spisen och blanda i 1 1/2 dl näringsjäst. Skölj ett ugnsfast fat med vatten och bred ut polentan platt i formen. Låt svalna tills helt kall. Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Pensla olja på pappret. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla nu polentan på ovan sidan och strö mer näringsjäst på polentan i formen. Pensla man igen fastnar jästen fint. Skär polentan i rektanglar i storlek av en stekspade. Lyft sedan en sektion med stekspaden och vänd den ner på bakplåtspappret. Gör likadant med resten så att det blir mellanrum mellan sektionerna på plåten. Pensla med olja igen och strö jäst på den sidan som nu ligger uppåt. Ta en kniv och skölj den med vatten (lättare att skära då) och snitta sektionerna till ca 1,5 cm bredd och flytta de lite så att det uppstår ett mellanrum mellan "pinnarna". Grädda till de får krispig yta på ovansidan, ca 30 minuter och vänd de sedan och grädda ytterligare 10 minuter.

 
 
 
 

 

 

Kommentera

Publiceras ej