GLUTENFRIA BAGLAR

12 st

 

 5 dl vatten

2 tsk torrjäst

1 tsk strösocker eller råsocker

3 msk malda psylliumfrön

1 msk råsocker

2 1/2 dl rismjöl

2 dl bovetemjöl

1 dl potatismjöl

1 1/2 tsk salt

1 tsk bakpulver

1/2 tsk kanel

1/2 dl Maizena för utbakning

Sesamfrön till topping

1/2 dl sojamjölk för pensling

 

Värm vattnet till ca 40 grader. Blanda vattnet, 1 tsk socker och jästen i en skål. Låt stå i 10 minuter. Under tiden blanda 1 msk råsocker, mjölsorterna, salt, bakpulver, psylliumfrön och kanel i en bunke. Blanda i jästblandningen till en deg. Forma med hjälp av maizena på händerna 12 bullar. Platta till de något och gör ett hål med tummen i mitten. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 minuter. Koka upp vatten och sätt på ugnen på 200 grader. Lägg i 2-3 bullar i taget i det kokande vattnet och låt de koka försiktigt 2 minuter på vardera sida. Man får vända dem med en slev. Ta upp dem och lägg tillbaka på bakplåtspappret. Lägg på sesamfrön direkt medan de är fuktiga. Grädda i 25 minuter. Låt de svalna av innan servering.

Kommentera

Publiceras ej