GLUTENFRIA BAGLAR
12 st
5 dl vatten
2 tsk torrjäst
1 tsk strösocker eller råsocker
3 msk malda psylliumfrön
1 msk råsocker
2 1/2 dl rismjöl
2 dl bovetemjöl
1 dl potatismjöl
1 1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 dl Maizena för utbakning
Sesamfrön till topping
1/2 dl sojamjölk för pensling
Värm vattnet till ca 40 grader. Blanda vattnet, 1 tsk socker och jästen i en skål. Låt stå i 10 minuter. Under tiden blanda 1 msk råsocker, mjölsorterna, salt, bakpulver, psylliumfrön och kanel i en bunke. Blanda i jästblandningen till en deg. Forma med hjälp av maizena på händerna 12 bullar. Platta till de något och gör ett hål med tummen i mitten. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i 45 minuter. Koka upp vatten och sätt på ugnen på 200 grader. Lägg i 2-3 bullar i taget i det kokande vattnet och låt de koka försiktigt 2 minuter på vardera sida. Man får vända dem med en slev. Ta upp dem och lägg tillbaka på bakplåtspappret. Lägg på sesamfrön direkt medan de är fuktiga. Grädda i 25 minuter. Låt de svalna av innan servering.
Kommentera