CLARAS BASSKAFFERI FÖR EN GLUTENFRI VEGAN
Maizena
Bovetemjöl
Potatismjöl
Rismjöl
Linsmjöl
Quinoamjöl
Strösocker
Polenta
Svarta bönor
Kidneybönor
Röda linser
Belugalinser
Sojabönor
Mandlar
Kokosflingor
Hasselnötter
Linfrö
Pumpakärnor
Sesamfrö
Krossade tomater
Passerade tomater
B-jäst eller Nutritional yeast (finns på de flesta hälsokostbutiker)
Majsmakaroner (står på glutenfriavdelningen i livsmedelsbutiken)
Osötad sojamjölk (om man inte gör sin egen sojamjölk)
Helt bovete
Quinoa
Ris
Mildas mjölkfria margarin
Becel (innehåller lika mycket transfett som vanligt smör. Se livsmedelsverkets hemsida)
Frukt
Frysta gröna ärtor
Fryst majs
Fryst grönkål
Gul lök
Vitlök
Mild rapsolja
Sesamolja
Olivolja (jag är dock trött på smaken och så frigörs det mer ovälkomna ämnen vid
upphettning än rapsoljan)
Äppelcidervinäger
Balsamvinäger
Chilisås
Paprika smoked från Santa Maria
Curry
Gurkmeja
Soja
Vanillinpulver
Bakpulver
Jäst
Soltorkade tomater
Kommentera