CLARAS BASSKAFFERI FÖR EN GLUTENFRI VEGAN

 

Maizena

Bovetemjöl

Potatismjöl

Rismjöl

Linsmjöl

Quinoamjöl

Strösocker

Polenta

Svarta bönor

Kidneybönor

Röda linser

Belugalinser

Sojabönor

Mandlar

Kokosflingor

Hasselnötter

Linfrö

Pumpakärnor

Sesamfrö

Krossade tomater

Passerade tomater

B-jäst eller Nutritional yeast (finns på de flesta hälsokostbutiker)

Majsmakaroner (står på glutenfriavdelningen i livsmedelsbutiken)

Osötad sojamjölk (om man inte gör sin egen sojamjölk)

Helt bovete

Quinoa

Ris

Mildas mjölkfria margarin

Becel (innehåller lika mycket transfett som vanligt smör. Se livsmedelsverkets hemsida)

Frukt

Frysta gröna ärtor

Fryst majs

Fryst grönkål

Gul lök

Vitlök

Mild rapsolja

Sesamolja

Olivolja (jag är dock trött på smaken och så frigörs det mer ovälkomna ämnen vid    

                upphettning än rapsoljan)

Äppelcidervinäger

Balsamvinäger

Chilisås

Paprika smoked från Santa Maria

Curry

Gurkmeja

Soja

Vanillinpulver

Bakpulver

Jäst

Soltorkade tomater

Kommentera

Publiceras ej