GLUTENFRI MAZARINKAKA

 
 12 bitar

 

100 gr sötmandel

1 1/2 msk maizena

1 1/2  dl rismjöl

1 1/2  dl bovetemjöl

1 1/2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljpulver

1 dl matolja

1 1/2 dl vatten

3 droppar bittermandelextrakt

Ev gul karamellfärg

 

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla torrvaror och mandlar i matberedare och mixa till mandlarna är hackade. Blanda i olja, vatten, mandelextrakt och om önskas gul karamellfärg (kakan blir lite blek till färgen). Häll i smord och ströad form. Grädda i varmluftsugn i 20 min och i vanlig ugn 25 min. Ta ut och låt svalna. Lägg på glasyr ( se recept nedan). Låt glasyren stelna.

 

 Glasyr 1:

 1 dl kakao

1 dl sirap

1 1/2 dl kokosolja

 

Smält kokosoljan i vattenbad. Mixa med övriga ingredienser till slät smet. Låt svalna och stelna något så glasyren går att bredas på.

  

Glasyr 2:

Rivet skal av en citron

1/2 dl sirap

1/2 dl florsocker

1 1/2 dl kokosolja

 

Smält kokosoljan i vattenbad. Mixa med övriga ingredienser till slät smet. Låt svalna och stelna något så glasyren går att bredas på.

Kommentera

Publiceras ej