GLUTENFRI MAZARINKAKA
12 bitar
100 gr sötmandel
1 1/2 msk maizena
1 1/2 dl rismjöl
1 1/2 dl bovetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver
1 dl matolja
1 1/2 dl vatten
3 droppar bittermandelextrakt
Ev gul karamellfärg
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla torrvaror och mandlar i matberedare och mixa till mandlarna är hackade. Blanda i olja, vatten, mandelextrakt och om önskas gul karamellfärg (kakan blir lite blek till färgen). Häll i smord och ströad form. Grädda i varmluftsugn i 20 min och i vanlig ugn 25 min. Ta ut och låt svalna. Lägg på glasyr ( se recept nedan). Låt glasyren stelna.
Glasyr 1:
1 dl kakao
1 dl sirap
1 1/2 dl kokosolja
Smält kokosoljan i vattenbad. Mixa med övriga ingredienser till slät smet. Låt svalna och stelna något så glasyren går att bredas på.
Glasyr 2:
Rivet skal av en citron
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
1 1/2 dl kokosolja
Smält kokosoljan i vattenbad. Mixa med övriga ingredienser till slät smet. Låt svalna och stelna något så glasyren går att bredas på.
Kommentera