POTATISKAKOR MED ÄRTOR 

 

4 portioner

 
 8 stora potatis av fast sort

3 dl gröna ärtor

100 gr cashewnötter

1/2 tsk hel kummin

Chiliflingor efter smak (kvaliteten varierar så man måste smaka sig fram till mängd)

1 tsk riven färsk ingefära

Olja till stekning

Salt efter smak

 

Koka potatisen mjuk. Medan potatisen svalnar värm lite olja i en stekpanna. Fräs kummin och chiliflingor någon minut och häll i ärtorna. Hacka cashewnötter och blanda i med ärtorna.

Riv potatisen på den grova sidan på ett rivjärn. Forma potatisen till bollar, ca 6 cm i diameter. Platta till bollarna med handen och lägg på torr yta. Det är lättare att jobba med potatisen om man sköljer bort stärkelsen från händerna i vatten. Ta en potatiskaka i ena handen och lägg en knapp matsked av ärtblandningen i mitten av kakan. Vik över potatiskanterna så ärtorna hamnar i centrum. Platta till och forma till en rund kaka. Stek kakorna i olja ca 2 min på vardera sida. Servera med mangochutney.

Kommentera

Publiceras ej