
POTATISKAKOR MED ÄRTOR
4 portioner
3 dl gröna ärtor
100 gr cashewnötter
1/2 tsk hel kummin
Chiliflingor efter smak (kvaliteten varierar så man måste smaka sig fram till mängd)
1 tsk riven färsk ingefära
Olja till stekning
Salt efter smak
Koka potatisen mjuk. Medan potatisen svalnar värm lite olja i en stekpanna. Fräs kummin och chiliflingor någon minut och häll i ärtorna. Hacka cashewnötter och blanda i med ärtorna.
Riv potatisen på den grova sidan på ett rivjärn. Forma potatisen till bollar, ca 6 cm i diameter. Platta till bollarna med handen och lägg på torr yta. Det är lättare att jobba med potatisen om man sköljer bort stärkelsen från händerna i vatten. Ta en potatiskaka i ena handen och lägg en knapp matsked av ärtblandningen i mitten av kakan. Vik över potatiskanterna så ärtorna hamnar i centrum. Platta till och forma till en rund kaka. Stek kakorna i olja ca 2 min på vardera sida. Servera med mangochutney.
Kommentera