Idag fick alla köttätare runt bordet kyckling till dessa två finfina veganrätter.
 
 
 
 

TOMAT- OCH GRODDSALLAD

 

 4 portioner

 

250 gr färska körsbärstomater

140 gr soltorkade tomater i olja

180 gr färska böngroddar

1 dl vattenkrasse

1 finhackad lök eller 1 dl gräslök

2 msk matolja

Salt och svartpeppar efter smak

 

Dela körsbärstomaterna på mitten och häll i en skål. Hacka löken och klipp de soltorkade tomaterna i strimlor. Blanda ner dem i skålen tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med kryddor.

 

                            WOKAD BLOMKÅL/ BROCCOLIMIX MED BÖNOR OCH CASHEW 

 

4 portioner

 

1 stort broccolihuvud

1 stort blomkålshuvud

ca 800 gr kokta svarta bönor ( Jag använder Zetas ekologiska)

100 gr rostade och saltade cashewnötter

2 gullökar

1 liten vitlöksklyfta

1/2 dl mild olja till stekning

4 msk sesamolja

 

 

Bryt blomkålen och broccolin till små buketter. Låt de ligga i vatten minst en timme. Häll av vattnet. Hetta upp oljorna i stor panna. Skär gullöken i strimlor och smält i oljan, pressa ner vitlöken och fräs något. Häll i broccolin och stek på hög värme till de mjuknat något. Skölj bönorna och blanda i pannan. Lägg till sist i nötterna. Salta och krydda efter smak. Blanda allt ordentligt och servera.

 

 

 

Kommentera

Publiceras ej