TOMAT- OCH GRODDSALLAD
4 portioner
250 gr färska körsbärstomater
140 gr soltorkade tomater i olja
180 gr färska böngroddar
1 dl vattenkrasse
1 finhackad lök eller 1 dl gräslök
2 msk matolja
Salt och svartpeppar efter smak
Dela körsbärstomaterna på mitten och häll i en skål. Hacka löken och klipp de soltorkade tomaterna i strimlor. Blanda ner dem i skålen tillsammans med övriga ingredienser. Smaka av med kryddor.
WOKAD BLOMKÅL/ BROCCOLIMIX MED BÖNOR OCH CASHEW
4 portioner
1 stort broccolihuvud
1 stort blomkålshuvud
ca 800 gr kokta svarta bönor ( Jag använder Zetas ekologiska)
100 gr rostade och saltade cashewnötter
2 gullökar
1 liten vitlöksklyfta
1/2 dl mild olja till stekning
4 msk sesamolja
Bryt blomkålen och broccolin till små buketter. Låt de ligga i vatten minst en timme. Häll av vattnet. Hetta upp oljorna i stor panna. Skär gullöken i strimlor och smält i oljan, pressa ner vitlöken och fräs något. Häll i broccolin och stek på hög värme till de mjuknat något. Skölj bönorna och blanda i pannan. Lägg till sist i nötterna. Salta och krydda efter smak. Blanda allt ordentligt och servera.
Kommentera