VITKÅLSSALLAD

 

4 portioner

 1 st vitkålshuvud

1 st zucchini

2 st morötter

2 stängers salladslök

1 lime

2 dl salta jordnötter

Salt efter smak

100 gr machésallad

Chiliflakes

1/2 tsk gurkmeja

3 msk mild rapsolja

 

Skär vitkålen mycket tunt till man kan fylla ett litermått drygt. Skala morötterna och hyvla till långa strimlor med skalaren. Hyvla zucchinin med osthyvel och dela strimlorna på längden och mitt på tvären. Blanda grönsakerna i en skål. Klipp eller skär salladslöken tunt och blanda i. Riv skalet från en halv lime och pressa i saften från limen i skålen. Häll på jordnötterna. Blanda salladen igen och smaka av med salt. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs ca 1/2 tsk chiliflakes och gurkmeja i 20 sekunder. Häll över salladen och blanda. Vänd sist mer machésalladen.

 

SESAMDRESSING

 

4 portioner

2 msk tahini (med salt)

2 msk sesamolja

2 msk mild rapsolja

1 tsk socker

1/2 tsk äppelcidervinäger

3 msk sesamfrön

1 msk soja

ca 4 msk vatten

 

Blanda allt i mixer utom vattnet. Mixa till allt är blandat och tillsätt vattnet lite i taget till konsistensen blir som en krämig dressing.

 

 

 
 

Kommentera

Publiceras ej