I jakten på näringstät mat till träningsnördarna blev dagens måltid till synes karg men god. Grönkål har nästan allt vad man behöver i vitaminer och mineraler. Eftersom vitt ris och potatis inte är jättepoppis hos den äldste sonen kör vi quinoa, böner, eller linser som ersättning för de vite tillbehören.
 

GRÖNKÅLSFRÄS

 

 

4 portioner

 

400 gr grönkål ( helst färsk)

1 vitlöksklyfta

1/2 dl rapsolja till stekning

1-2 msk sesamolja

1 gullök

Sesamfrön

2 msk soja

Salt efter smak

 

Hetta upp rapsoljan. Hacka gullöken. Stek löken och den pressade vitlöken. klipp ner grönkålen och fräs tillsammans med löken. häll på sesamolja och soja efter ett tag. Smaksätt med salt om det behövs och häll sist ner sesamfrön.

 
 
 
 
I botten ligger röd quinoa, sedan grönkålsfräset och vid sidan rökt tofu. Majonäs stod på bordet för såsmänniskorna.

 

MAJONÄS

 

Ca 2 dl

 

3/4 dl sojamjölk

1 vitlöksklyfta

1 tsk ättika

1 tsk senap

1/4 tsk socker

1/4 tsk salt

1 1/2 dl mild rapsolja eller matolja

Ev. Rivet skal av citron

 

Blanda alla ingredienser i mixer och tillsätt under hög hastighet oljan, droppvis och sedan öka till tunn stråle. Fortsätt vispa på hög hastighet till majonnäs blir tjock. Om citronmajonäs önskas tillsätt rivet skal av citronen efter smak.

 

 

 

 
 
 

1 kommentarer

Emilie

07 May 2014 16:36

Hej Clara!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Svar: Hej Emelie, kunde inte lista ut hur man knöt min blogg till er via länken. Skrivit min url och mail. Problemet kom till Widgetkopplingen.Med vänlig hälsning,
Clara
clarasveganmat.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej