Det här brödet blev en förenkling av de tidigare småbröden men är minst lika mumsigt.
 
 

KNÅD- OCH GLUTENFRITT MORGONBRÖD

 

 

1 bröd

 

1 dl hela eller krossade linfrön

2 dl kokande vatten

4 dl bovetemjöl

2 dl rismjöl

1 1/2 msk psylliumfrön

1 tsk salt

1 pkt jäst

6 dl kallt vatten

 

Degen görs på kvällen för att jäsa i kylen under natten. Häll det kokande vattnet över linfröna och låt stå i 20 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Lös jästen med det kalla vattnet, Häll linfröblandningen i de torra ingredienserna och blanda. Häll i jästblandningen i mjölblandningen och blanda till tjock gröt. Ställ in i kylen över natten. Grädda brödet i 200 grader i ugnen ca 40 minuter tills brödet fått fin färg och känns färdigt. Servera det nybakade brödet till frukost.

 

Kommentera

Publiceras ej