Det här brödet blev en förenkling av de tidigare småbröden men är minst lika mumsigt.
KNÅD- OCH GLUTENFRITT MORGONBRÖD
1 bröd
1 dl hela eller krossade linfrön
2 dl kokande vatten
4 dl bovetemjöl
2 dl rismjöl
1 1/2 msk psylliumfrön
1 tsk salt
1 pkt jäst
6 dl kallt vatten
Degen görs på kvällen för att jäsa i kylen under natten. Häll det kokande vattnet över linfröna och låt stå i 20 minuter. Blanda de torra ingredienserna. Lös jästen med det kalla vattnet, Häll linfröblandningen i de torra ingredienserna och blanda. Häll i jästblandningen i mjölblandningen och blanda till tjock gröt. Ställ in i kylen över natten. Grädda brödet i 200 grader i ugnen ca 40 minuter tills brödet fått fin färg och känns färdigt. Servera det nybakade brödet till frukost.
Kommentera