KLADDKAKA MED MANDELMASSEBOTTEN

 

 

10 portionsbitar

 

100 gr margarin

3 msk maizena

2 dl hasselnötsmjöl

1 dl rismjöl

2 dl strösocker

1 1/2 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 1/2 dl coconut cream ( t ex Blue Dragons)

1/2 dl sirap

500 gr mandelmassa ( t ex ICAs)

 

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och ställ åt sidan. Blanda torrvarorna i en bunke. Tillsätt det smälta smöret, coconut cream och sirap. Rör ihop. Smörj en kakform och ströa med t ex kokosflingor. Skär mandelmassan i slantar och täck formbotten. Tryck till så att det blir jämnt. Häll i smeten och grädda i 30 min. Den kan kännas ofärdig och smetig men ta ut den i alla fall och låt den svalna.

 

Kommentera

Publiceras ej