SOCKERFRI SMULDEGSÄPPELKAKA

 

 

  8 bitar

1 1/2 näve naturella jordnötter

1 1/2 näve naturella cashewnötter

1 msk olja

1/2 krm salt

1 krm chiliflingor

3 stora eller 4 små MOGNA bananer

3 stora söta äpplen

2 krm salt

1/2 dl vatten

1 knivsudd vaniljfrön

1 1/2 tsk bikarbonat eller bakpulver

2 msk linfrön

2 dl mandelmjöl

2 dl glutenfria havregryn

3/4 dl mild olja

Kanel

  

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda nötterna med oljan, salt och chili. Rosta i ugn tills de har fått färg. Ta ut och hacka till mindre bitar. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.

Olja en kakform. Skär äpplena i tunna skivor och lägg dem i formen tätt. Krydda äpplena med kanel efter smak. Sätt in formen med äpplena i ugnen och låt de "smälta" något i ugnen i 20 minuter. Mosa bananerna i en skål. Koka upp vattnet och häll i linfröna tills de har svällt. Blanda i alla övriga ingredienser i skålen och sist linfröblandningen. När äpplena är klara, ta ut från ugnen och lägg på smeten jämt över äpplena i formen. Höj ugnstemperaturen till 200 grader och baka kakan i ca 20 minuter till den har fått fin färg.

 

Kommentera

Publiceras ej